Kiwanis Zoetermeer

Zoetermeer

www.kiwanis.nl
Kiwanis
Kiwanis > Kiwanis Pop

Kiwanis Pop

De Kiwanispop 

Kiwanis pop

Het idee van de kiwanis pop is eenvoudig, het werd begin 90-er jaren geboren in Australië, waar het een enorm succes kent. Iedere pop is zo’n 30 centimeter groot en is gemaakt van speciaal katoen en vulling. De pop is bestemd voor kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven.

Het idee is om via de pop duidelijk te maken welke ingreep de kinderen moeten ondergaan. Daarom is de Kiwanispop zo simpel mogelijk gelaten en ook niet aangekleed. Met kleurtjes kan worden aangegeven wat er met het patiëntje gaat gebeuren.  Dat de lijnen binnen Kiwanis International kort zijn blijkt doordat het succes van de pop zich een jaar na de geboorte in Scandinavië herhaalde.

 Sponsor nu!

Koop nu 5, 10, 25, 50 of 100  poppen bij Kiwanis Zoetermeer & De Hoop. Save the children of the World!

De poppen worden gegeven aan kinderen die worden opgenomen in ziekenhuizen of andere medische instellingen. Kinderen die pijnlijke ingrepen moeten ondergaan zijn dikwijls angstig over wat hun te gebeuren staat en nerveus vanwege de vreemde omgeving. Kiwanispoppen kunnen hen ondersteunen om de pijn te verzachten, door hen gerust te stellen en door het kind in de gelegenheid te stellen om zijn/haar gevoelens te uiten en door te helpen bij de voorbereiding van de ingreep

Op de pop kan worden voorgedaan hoe bijvoorbeeld een infuus wordt aangelegd, waar injecties worden gegeven, hoe hechtingen worden aangebracht enz. enz. Elk kind houdt zijn/haar eigen pop, mag deze verder inkleuren, ermee spelen, er kleertjes voor maken. Het wordt als het ware een “lotgenoot-knuffel” in de situatie waar het eigen huisspeelgoed niet voorhanden is.

Kiwanispop aangekleed

 Bedrijven die de Kiwanispop gesponsord hebben:

Praktijk Voet & Zo (Shirley Nell-Strang)
Oranjelaan 13
2712 GA Zoetermeer

Tijdens onze charter op 13-9-2014 hebben deelnemers ook een pop per persoon gesponsord. 

 

Kiwanis

© 2020 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube