Kiwanis Zoetermeer

Kiwanis > Nieuws

Persbericht Sponsorride

Zoetermeer, 24-10-2018

Herwerden-Kiwanis Sponsorride 2018 helpt kinderdienstencentrum De Bolsterberg aan een oogbesturingscomputer.

Wethouder Ter Laak opent Kids Clinic en overhandigt cheque

Op zondag 14 oktober is de Herwerden-Kiwanis Sponsorride voor de vierde keer gehouden. Met dit jaarlijkse evenement halen Van Herwerden Way to Bike en Kiwanis Zoetermeer samen met hun sponsoren geld binnen voor een goed doel waarbij kinderen worden geholpen. Dit jaar is er dankzij de bundeling van krachten van sponsoren zoals Stichting Zorg en Zekerheid en Stichting Leergeld het resultaat behaald dat kinderdienstencentrum De Bolsterberg een oogbesturingscomputer kan kopen. Deze computer stelt kinderen die nauwelijks kunnen bewegen of praten in staat zichzelf uit te drukken.

De organisatie had ook dit jaar Ayers Rock gekozen als start- en finishplaats. Aan deze sponsorride die bestaat uit een MTB-veldtoertocht deden veel deelnemers mee die nadrukkelijk voor de ondersteuning van het gekozen doel waren gekomen. Dankzij de goede organisatie, de fanatieke deelnemers en sponsoren en het prachtige weer was het een zeer geslaagd evenement. Naast de MTB-veldtoertocht konden deelnemers elektrische mountainbikes testen en kinderen konden deelnemen aan de door Stichting Leergeld ondersteunde Kids Clinic. De Kids Clinic kreeg dit jaar speciale aandacht en werd door wethouder Ter Laak geopend.

Medeorganisator Arthur Singendonk geeft aan zeer onder de indruk te zijn van de grote betrokkenheid en inzet. Deze neemt elk jaar toe. Het is een mooi evenement waarbij veel deelnemers hebben genoten van de mooie tocht en tegelijkertijd sportief hebben bijgedragen aan het goede doel. De dag werd feestelijk afgesloten met de overhandiging van de cheque aan kinderdienstencentrum De Bolsterberg. Het ambitieuze doel van de aanschaf van de oogbesturingscomputer is dankzij het evenement behaald.